Welcome to 50PLUS Partij Overijssel   Click to listen highlighted text! Welcome to 50PLUS Partij Overijssel Powered By GSpeech

 

 

 

 

Overijssel 

8 december 2018

Ik schreef het vorige week al. Het zou een rustige week worden. Het begon met de Algemene Leden Vergadering in Driebergen. Wie vuurwerk had verwacht kwam bedrogen uit. Het was een vergadering waar stevig werd vergaderd. Stevig maar niet extreem. De lijsten voor de Europese verkiezingen en de eerste Kamer werden vastgesteld en de lijsttrekkers: Toine Manders en Martin van Rooijen in het zonnetje gezet. We gaan verder met een uitgedund bestuur.

Martin van Rooijen - lijsttrekker 1e Kamerverkiezingen

 

Het belangrijkste nu is de schouders er onder en RUST IN DE TENT. Het enige andere onderwerp deze week was de evaluatie van de rekenkamer. En laat ik nu net geveld zijn door griepverschijnselen. Jammer, maar beter deze week als bij een Statenvergadering of belangrijke commissie. Verder zijn de voorbereidingen van de verkiezingen in volle gang. Het goede nieuws is dat ook het programma van de waterschappen door het HB zijn goedgekeurd. Ook deze kunt u bekijken op onze website: www.50plusoverijssel.nl. 

Volgende week woensdag hebben we achtereenvolgens de vergadering van het Presidium, de fractievergadering, de Statenvergadering en de Kerstbijeenkomst van de Provincie. Op donderdag is er de uitleg over het voorbereiden en inleveren van de kieslijsten. En zaterdag 15 december is de Provinciale ledenvergadering in Vroomshoop. Hier wordt de volgorde van de kandidaten vastgesteld (voor PS de nummers 2 t/m 12 en de complete lijst voor de waterschappen), alsmede de verkiezingsprogramma's. En dan zit er al weer een week op, de 50e van dit jaar.
Tot de volgende blog.

Fred


 

1 december 2018

Het is soms rennen en soms stilstaan. Zeker wat betreft de komende week. De afgelopen week was er één van het type "normaal", tenminste qua tijdbesteding. Op de maandag twee Statenspelen. Beide zo verschillend. De eerste met zeer geinteresseerde en bevlogen studenten, de tweede met een klas die het onderging. Gelukkig krijg je ze wel mee op een bepaald moment en er zijn er altijd die boven zich zelf en anderen uitstijgen, maar het gros was hier wat tam. Vervolgens een mini symposium ter gelegenheid van het afscheid van de directeur van het Trendbureau; Hans Peter Benschop. Na 10 jaar heeft hij een nieuwe uitdaging in het Haagse gevonden. Ik hoop dat het trendbureau een even bevlogen directeur terugkrijgt. Te meer daar het Trendbureau aan een duidelijke behoefte voldoet. Ook de dinsdag mocht ik weer een democratiespel ondersteunen. En weer met veel plezier. Het is ook nodig. Als je bij het begin van het spel de kennis peilt is deze erg laag. Overigens geldt dat voor veel meer groepen in de samenleving, echt niet alleen voor studenten. En dan doordat zij zelf in de huid van een politicus moeten kruipen zie je (en dat wordt ook gepeild) hun kennis verbreden. Kortom het kost tijd maar geeft voldoening en verbreedt de kennis op maatschappelijk gebied. De woensdag was een, zoals gewoonlijk woensdag, drukke(re) dag. De ochtend begon met een inloopsessie over de geitenstop, hier was ik samen met Gerrit bij. Leendert was de hele dag naar Twente voor een symposium. Vervolgens mocht ik naar Hengelo waar we bij de vuilverwerking "Twence" de genomen maatregelen na de brand van afgelopen zomer mochten bekijken en ter discussie konden brengen. Onmiddelijk daarna weer naar Zwolle, waar we achtereenvolgens met de aankomende lijsttrekkers de debatten voor de komende periode hebben besproken en daarna de eerste bijeenkomst om te bezien wat er in de Stemwijzer moet komen. Dat laatste heb ik gedaan met de kandidaten nummers 2 en 3; Linda en Ria. 
Donderdag had ik voor mij zelf en kon ik mij storten op mijn werkzaamheden in de veiligheidsregio met een oefening met het Regionaal Operationeel Team. De avond stond in het teken van een extra ALV in Driebergen, waar u het verloop via de media heeft kunnen volgen. Vrijdag was er een Provinciale bestuursvergadering waaraan Leendert deelnam. En nu is het zaterdagmorgen. Ik maak mij zo gereed om wederom naar Driebergen te gaan. Nu om in de reguliere ALV de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. En als Statenlid, maar ook lijsttrekker mag ik daar niet ontbreken. En dan volgende week. 
Schrik niet! Veel schrijfwerk natuurlijk maar verder alleen maar een evaluatie van onze Rekenkamer op het programma. Een week waarin ik dus weinig politiek vuurwerk verwacht. Kortom een keer een rustige week.

Fred


24 november 2018

DE WEEK VAN OVERLEG

De afgelopen week zijn we weer lekker aan de gang geweest. Doorlezen van stukken, schrijven van delen van onze verkiezingskrant. Diverse contacten met leden en kiezers, maar ook werkbezoeken etc. We hebben van het HB ons concept verkiezingsprogramma goedgekeurd gekregen en deze doorgestuurd naar Pro Demos ter voorbereiding van de stemwijzer. De maandag en dinsdag mocht ik weer 2 democratiespelen ondersteunen. Woensdag hadden we weer commissiedag waar de gehele fractie weer aanwezig was. U weet toch dat deze dagen openbaar te bezoeken zijn en je deze kunt bekijken via de webcast van Overijssel? Donderdag was ik als afvaardiging van Overijssel in Hannover waar we gezamenlijk met Groningen, Drente, Friesland en Niedersachsen gesproken hebben over grensoverschrijdende zaken; werk infrastructuur en subsidies. En vrijdag hadden we breed politiek overleg in de Tweede Kamer.

Deze week begin ik weer met een drietal Statenspelen. We hebben een symposium van het Trendbureau. Woensdag een infosessie over de geitenstop, een werkbezoek aan Twence, een bijeenkomst met de lijsttrekkers van diverse partijen en we gaan met de kandidaten 2 en 3 van de lijst aan de gang met de onderwerpen van de stemwijzer. Donderdag en zaterdag ben ik in Driebergen voor een tweetal ledenvergaderingen. Dus de week is weer prima gevuld. Ik ga weer aan het werk en ik wens jullie een mooie week.

Fred


17 november 2018

WAT HEBBEN WE DE AFGELOPEN WEEK WEER GEDAAN?

En wat gaan we de komende week weer doen?

Zoals ik al eerder schreef, zijn we druk geweest met het verkiezingsprogramma. Het concept is nu gereed en ligt ter beoordeling bij het bestuur. En ik denk dat het een goed programma is. Zodra het bestuur akkoord is, gaat het concept online. En dan moet het concept nog definitief gemaakt worden in de ledenvergadering van 15 december. Dat wordt in ieder geval een belangrijke vergadering, want dan wordt ook de ledenlijst vastgesteld.
Maar enfin, de rest van de week? Ik blogte het al eerder; op maandag en dinsdag heb ik Statenspelen voor studenten/scholieren mogen begeleiden. Machtig leuk om te doen. En dankbaar werk! Je maakt jongeren bewust van democratische waarden. Woensdag zijn Gerrit, Leendert en ik druk geweest met diverse infosessies. Landbouw en natuur, milieu en energie en ruimtelijke ordening. En verder heb ik een kennismakingsgesprek gehad met een nieuwe ambtenaar die vernieuwing van bestuur in zijn portefeuille heeft. En gisteren (vrijdag) was er een cultuursymposium in Deventer in het havenkwartier. M.n. de toneelvoorstelling van Oostpool, bestemd voor jeugdigen en de rondleiding door het havenkwartier waren de moeite waard. 
Volgende week heb ik maandag en dinsdag weer 3 Statenspelen. Dat worden er steeds meer, maar alleen zo bereik je meer dan 5000 jeugdigen per jaar. Woensdag commissiedag, donderdag een symposium in Hannover, waar we samen met Groningen en Drenthe in Niedersachsen aan de gang gaan met grensoverschrijdende zaken; Denk aan werkforenzen, verschillende diploma's en competenties, maar ook grenssoverschrijdend verkeer (bijv. spoorwegen). En vrijdag naar Hengelo waar we aan de gang gaan met langer thuiswonen. Kortom een leuke, gevulde, maar drukke week.

Fred

 


 

        

 

Volg hier Facebook van fractievoorzitter

FRED KERKHOF

Blog's van Fred Kerkhof

 

__________________________________

Agenda statenfractie 2018:

12-12-18     Presidium en PS

09-01-19      Statencommissie dag

23-01-19     Presidium en PS

27-01-19      Presidium en PS

06-02-19      Statencommissie dag

                                                                     

 

 

 

 

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech