Welcome to 50PLUS Partij Overijssel   Click to listen highlighted text! Welcome to 50PLUS Partij Overijssel Powered By GSpeech

 

 

 

 

Overijssel 

Dat Politiek en schaken vaak op elkaar lijken is mij de afgelopen periode wel duidelijk geworden. Als vanaf het prille begin van deze Statenperiode maakt 50PLUS Overijssel zich hard om de starre houding van de Provincie betreffende het permanent bewonen van recreatiewoningen te wijzigen. En dat begon op 31 maart 2015.

recreatiewoning 

Na veel brieven, werkbezoeken, infosessies, mediamomenten, commissie- en Statenvergaderingen verder was het zo ver. De nieuwe omgevingsvisie en verordening 2017 moesten van kracht worden. En hierin wordt ook de regeling omtrent recreatiewoningen geregeld. Vanaf het begin werden wij gesteund door de VVD, die met hun liberale inslag onze denkwijze ondersteunden. Echter de andere partijen waren huiverig om de regeling aan te pakken. En helaas vaak op de verkeerde gronden. Sommigen omdat ze vonden dat als de regeling gewijzigd werd de betrokkenen onevenredig veel voordeel zouden hebben. Soms omdat men bang was voor verstening van de mooie natuur in Overijssel en soms omdat men gewoon de consequenties niet kon overzien. 50PLUS heeft zich keihard gemaakt voor de betrokkenen. U heeft daar in het verleden al over kunnen horen. Maar als je iets wilt realiseren zal je moeten zorgen voor een meerderheid in de Provinciale Staten. En dat vereist een lange adem, Fingerspitzengefühl en vooral diplomatie. Wat wij wilden ging veel partijen te snel of te ver. Dus moest er in de wandelgangen veel overlegd en overtuigd worden. Ook was het van belang dat insprekers bij commissievergadering hun problemen op een duidelijke en overtuigende wijze konden overbrengen om de twijfelaars binnen de Staten te kunnen overtuigen. En dat deden ze dan ook. Vaak emotioneel, soms zakelijk, maar allen op een prima wijze.

En afgelopen woensdag was het zo ver. De omgevingsvisie werd behandeld en er moest een amendement over dit onderwerp worden ingediend. Om een meerderheid in de Staten te krijgen hebben we het amendement laten indienen door de coalitiepartijen D66 en CDA. Uiteraard waren we wel mede indieners, maar op deze wijze was de kans van slagen het grootst. Per slot van rekening gaat het om het resultaat. Wel heb ik als eerste spreker bij de behandeling van de omgevingswijze duidelijk gemaakt dat onze partij aan de wieg heeft gestaan van het voorliggende amendement.

Zie: goo.gl/5Kf4ec punt 7

En dit is ook door de media goed opgepakt. Bij de behandeling werd het toch nog even spannend. Gedeputeerde Monique van Haaf raadde het voorstel af. Zou de coalitie haar volgen en het amendement intrekken of tegen stemmen? Dan zou al ons werk voor niets zijn geweest. Gelukkig bij de stemmingen werd het amendement aangenomen met 35 stemmen voor en 7 tegen (PvdA, GL en PvdD). En ook de motie van de CU en 50PLUS omtrent het tegengaan van de verpaupering van recreatieparken werd met algemene stemmen aangenomen. Met de huidige regeling denken wij 90% of meer van de betrokkenen tevreden te kunnen stellen en daar zijn we blij mee.


 

        

 

Volg hier Facebook van fractievoorzitter

FRED KERKHOF

Blog's van Fred Kerkhof

 

__________________________________

Agenda statenfractie 2018:

12-12-18     Presidium en PS

09-01-19      Statencommissie dag

23-01-19     Presidium en PS

27-01-19      Presidium en PS

06-02-19      Statencommissie dag

                                                                     

 

 

 

 

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech